Volleyboll betting på World League

World League är en av de volleyboll-ligor som täcks av bwin. Detta är en herrturnering. World League skapades 1990 och organiseras av Federation Internationale de Volleyball (FIVB). Det är det internationella event organiserat av FIVB som har pågått under längst tid.

World League arrangeras en gång på per och är som sagt en turnering för herrar. Kvinnornas motsvarighet kallas för FIVB World Grand Prix.

1990 så dominerades World League av Italien. Italienarna vann nämligen de tre första turneringarna, 1990, 91 och 92. 1993 års turnering vanns av Brasilien. Italienarna tog tillbaka titeln året därpå och stod även som slutsegrare 1995. 1996 vann Holland turneringen, innan Italien året efter än en gång tog hem titeln. 1998 stack Kuba emellan, medan Italien sedan vann både 99 och 2000. Det är ingen underdrift att säga att Italien var 90-talets stora volleyboll-landslag. De var helt klar det dominerande laget under World Leagues tio första år.

På senare år har Italien dock tappat och de är nu mera långt ifrån att dominera i World League. Brasilien och USA har kommit fram starkt och är nu för tiden de länder som skördar allra mest framgångar i World League.

Det råder ingen tvekan om att World League är en succé. Det är ett väldigt framgångsrikt event som alltså har funnits sedan 1990 och turneringen är lika efterlängtad varje år.

Om du letar efter volleyboll-ligor att spela och lägga bets på så är World League ett utmärkt alternativ för betting. Det är alltid mycket action och varje år spelas otroligt spännande matcher. Det finns otroligt mycket prestige mellan de stora länderna som Italien, Brasilien och USA och det är ett event som är väl värt att både titta och spela på.

Kolla in bwins stora utbud av sports betting på bwin.com

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin

bwinpartner.eu | 2012